Verkrijgende verjaring door inbezitneming stuk grond van de buren of overheid.
Stelt u zich eens voor. Na de koop van uw woning merkt u dat het perceel van uw woning, volgens het Kadaster, kleiner is dan uw tuin daadwerkelijk is. U zult zich afvragen: Hoe zit dat?
Vraag is dan: Kunt u ervan uitgaan dat ook het extra stuk tuin bij uw grond hoort? Met andere woorden: Bent u wel of niet eigenaar?
Het antwoord daarop is dat wanneer u meer dan twintig jaar de grond in uw bezit hebt u daar ook eigenaar van kunt worden. Goede trouw speelt daarbij overigens geen rol. Het enkele bezit is al doorslaggevend.
Of er echt sprake is van bezit wordt afgewogen of dat ook volgens ‘verkeersopvatting’ echt zo is. Van belang daarbij is dat u de feitelijke macht over het desbetreffende stuk grond hebt uitgeoefend.
Voorbeelden waarmee u kunt aantonen dat grond is verjaard: u heeft twintig jaar geleden rozen geplant (met stekels) of bramen of bomen en niemand heeft er ooit iets van gezegd. Naast beplanting kunt u ook denken aan een hekwerk dat door u op de desbetreffende grond meer dan twintig jaar is geplaatst, een muurtje etc.
Heeft u nog vragen? Neem dan direct contact met ons op!